miercuri, 24 august 2011

Decolmatarea Iazului Morilor

Muncitorii sunt în teren de ieri, iar lucrările se execută la lopată. Intervenţia este necesară, deşi Iazul Morilor, care se întinde pe 6 kilometri, a mai fost decolmatat şi în urmă cu 3 ani.
Din cauza geografiei terenului, nu este posibilă utilizarea mijloacelor tehnice moderne – vole, escavatoare. Din acest motiv, s-a apelat la 50 de muncitori, de la Direcţia de Salubritate, Ecosal şi Grădina Zoologică.
“Vom decolmata Iazul, însă rezultatele vor fi minime. Încercăm să facem funcţional întregul sistem şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să găsim o soluţie viabilă pentru totdeauna. Problemele pleacă de la captare. Pragul de fund de la captare s-a lăsat cu aproximativ o jumătate de metru şi apa nu mai vine pe Iazul Morilor”, a precizat primarul Gabriel Boriga.Administraţia locală are soluţia tehnică pentru rezolvarea acestei probleme, însă pentru punerea în practică are nevoie de 500.000 de euro, astfel că investiţia va mai fi amânată o perioadă de timp. Dar, după cum spune primarul Gabriel Boriga, municipalitatea nu va ezita să facă toate eforturile necesare pentru ca Iazul Morilor să poată fi exploatat în condiţii şi cu rezultate optime.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu