duminică, 19 august 2012

ZĂNOAGA - Avem camping, să vină turiştii!

A fost recepţionată lucrarea „Camping Zănoaga”, obiectiv din cadrul proiectului Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă, proiect finanţat din fonduri guvernamentale şi locale.

De asemenea, au mai participat factorii implicaţi în derularea proiectului (proiectant, executant, diriginte de şantier, specialişti atestaţi) precum şi primarul comunei Moroeni, Mihai Moraru.

Realizarea acestui camping pentru turişti în zona Zănoaga va avea ca efecte directe, eficientizarea gestionării deşeurilor turistice şi implicit o mai bună protejare a zonelor vizate, asigurarea unor condiţii optime de cazare şi de informare din punct de vedere al potenţialului existent în zonă.

Campingul dispune de 14 căsuţe de cazare, locuri de campare, spaţiu sanitar prevăzut cu duşuri şi toalete precum şi locuri amenajate pentru servirea mesei. Valoarea totală a obiectivului este de 1.471.930,20 lei.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa derulează acest proiect de reabilitare a infrastructurii turistice din zona montană înaltă a judeţului, având ca obiective finale dezvoltarea reţelei de cabane – centre de informare şi refugii montane în masivele care nu beneficiază de adăposturi şi creşterea numărului de turişti în Platoul Padina.

De asemenea, se urmăreşte la acest moment, sprijinirea dezvoltării reţelei Salvamont din România, traseele turistice fiind reabilitate iar din punct de vedere al unor intervenţii de urgenţă a fost amenajat eliportul în apropierea Salvamont Peştera.

Proiectul mai vizează dezvoltarea turismului ecologic, promovarea sporturilor de iarna şi “echilibrarea” din punct de vedere turistic a masivului Bucegi.

Informăm iubitorii muntelui că obiectivul recepţionat va intra în circuitul turistic după ce se vor finaliza procedurile de introducere în patrimoniul judeţului şi de administrare a obiectivului.

În acelaşi sens, tot miercuri au fost analizate stadiile fizice la obiectivul „Podu cu Florile” unde lucrările de construcţie la imobil au fost finalizate, urmând ca în cel mai scurt timp să se încheie şi unele activităţi de consolidare şi de punere în siguranţă a zonei din jurul investiţiei. 

Biroul de presă al Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu