vineri, 9 august 2013

ATENTIE Morenari la INSELACIUNILE PRIN METODA "ACCIDENTUL"

Poliţia dâmboviţeană vă informează cu privire la înşelăciunea prin telefon, cunoscută sub denumirea „ accidentul ”.


Ieri, 08 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au fost sesizaţi de numita C.A., de 66 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, aceasta recomandându-se ca fiind nepotul său, şi care i-a solicitat suma de 5000 de lei, pe motiv că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de bani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia, fără a verifica veridicitatea apelului, a depus într-un cont bancar suma de 1800 de lei.

Cercetările continuă în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier - cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi reprezentanţii poliţiei.

fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu